Ένας γάμος κοστίζει συνολικά αρκετά χρήματα, οπότε δεν είναι παράλογη η σκέψη του να προσπαθείτε να κρατήσετε το budget μέσα σε λογικά πλαίσια. Ωστόσο, έχοντας αυτό κατά νου, πολλά ζευγάρια κάνουν ένα καταστροφικό λάθος για τη δεξίωση του γάμου τους. Αντί να επιλέξουν κάποιον επαγγελματία DJ γάμου, αναθέτουν τη μουσική σε κάποιον φίλο ή γνωστό, ο οποίος υποστηρίζει ότι έχει μεγάλη playlist και μπορεί να παίξει σε events. Άλλωστε, ο καθένας μπορεί πλέον να έχει πρόσβαση σε πληθώρα τραγουδιών και να ισχυρίζεται ότι είναι DJ. Σωστά;

Δυστυχώς όχι! Μπορεί σε πρώτη φάση η σκέψη αυτή να σας φαίνεται ιδανική, όμως στην πραγματικότητα κρύβει τεράστιους κινδύνους για ένα τόσο σημαντικό γεγονός, όπως ο γάμος σας. Αν αναλογιστεί κανείς το συνολικό κόστος της δεξίωσης του γάμου, θα συνειδητοποιήσει ότι η αμοιβή του επαγγελματία DJ είναι από τις μικρότερες δαπάνες. Παίζει, όμως, τόσο σημαντικό ρόλο στο πώς θα εξελιχθεί η βραδιά, από το αν θα έχετε μουσική μέχρι το αν θα καταφέρετε να δημιουργήσετε κεφάτη ατμόσφαιρα με πολύ χορό, ώστε τελικά δεν αξίζει το ρίσκο ούτε κατά διάνοια. Τι ακριβώς μπορεί, λοιπόν, να προσφέρει ο επαγγελματίας DJ στο γάμο σε σχέση με έναν φίλο; Ποιους σοβαρούς κινδύνους κρύβει η οικονομική ή δωρεάν επιλογή;

Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ο ερασιτέχνης DJ να μην είναι διαθέσιμος μέχρι το γάμο

Το ότι συμφωνήσατε μερικούς μήνες πριν ότι ένα συγκεκριμένο άτομο θα παίξει στο γάμο σας δεν σημαίνει ότι μπορείτε να είστε σίγουροι για τη δέσμευσή του. Αν δεν έχει υπάρξει επαγγελματική συμφωνία, αν ο DJ δεν είναι ανήκει σε κάποια σοβαρή εταιρεία, της οποίας η φήμη διακυβεύεται, τότε είναι πιθανό να αλλάξει τα σχέδιά του μέχρι το γάμο και να βρεθείτε χωρίς μουσική λίγες μέρες ή ώρες πριν τη μεγάλη μέρα. Αντίθετα, ο επαγγελματίας DJ έχει ολόκληρη ομάδα, οπότε ακόμα και αν συμβεί σε εκείνον κάτι, πάντα θα υπάρχει κάποιος να τον αναπληρώσει.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Μόνο με επαγγελματικό εξοπλισμό μπορείτε να είστε σίγουροι για τη μουσική

Το να χαλάσει ο εξοπλισμός του DJ δεν είναι κάτι τόσο σπάνιο, όσο ίσως ακούγεται. Ειδικά όταν μιλάμε για ερασιτεχνικό εξοπλισμό. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ενδέχεται να έχετε DJ, αλλά αυτός να μη μπορεί να παίξει μουσική στο γάμο σας γιατί μπορεί να έχει πρόβλημα στον εξοπλισμό του. Είστε έτοιμοι να πάρετε τέτοιο ρίσκο, όταν υπάρχουν επαγγελματίες DJ με αξιόπιστο εξοπλισμό και εναλλακτικές επιλογές για οτιδήποτε πάει στραβά;

dj εξοπλισμος

Μόνο ένας επαγγελματίας ξέρει πώς να ανάψει το κέφι

Μπορεί όλοι να έχουμε χιλιάδες τραγούδια στο μυαλό μας ή ακόμα και στην playlist μας, όμως αυτό δεν μας κάνει DJ. Ένας επαγγελματίας DJ έχει την εμπειρία να διαβάσει το κοινό του, να καταλάβει τι του ζητάει σε κάθε στιγμή και να προσαρμόσει ανάλογα το πρόγραμμά του. Αυτό είναι ιδιαίτερα σπουδαίο στο wedding party, όπου το πλήθος είναι ετερόκλητο και κάθε καλεσμένος είναι διαφορετικής ηλικίας και με διαφορετικά μουσικά γούστα. Για να καταφέρετε να τους σηκώσετε όλους από το τραπέζι και να έχετε μια γεμάτη πίστα χορού για όλο το βράδυ, χρειάζεστε κάποιον έμπειρο DJ που θα είναι έτοιμος να κάνει τις εναλλαγές που χρειάζονται, να αξιολογεί τα μουσικά αιτήματα των καλεσμένων και να κάνει τις κατάλληλες μίξεις για κάθε στιγμή.

dj γαμου κεφι

Η ποιότητα του ήχου εξαρτάται από τον εξοπλισμό

Ο ποιοτικός μουσικός εξοπλισμός δεν είναι μόνο αξιόπιστος. Επηρεάζει και την ποιότητα της μουσικής, κάτι που με τη σειρά του έχει τεράστια επιρροή στο κέφι αλλά και στην ατμόσφαιρα της δεξίωσης. Κάτι που ακούγεται καλά στον κλειστό μικρό χώρο του σαλονιού δε σημαίνει ότι θα ακούγεται το ίδιο σε έναν μεγάλο ανοιχτό χώρο. Μόνο ο επαγγελματικός εξοπλισμός μπορεί να πετύχει έναν πολύ δύσκολο συνδυασμό. Να ακούγεται δυνατά η μουσική στην πίστα για αυτούς που χορεύουν (χωρίς να πονάνε τα αφτιά τους), όμως στα τραπέζια όσοι κάθονται να μπορούν να μιλήσουν άνετα.

dj εξοπλισμος

Ο ερασιτέχνης DJ δεν κάνει συνήθως καμία προετοιμασία

Παρόλο που ο αυτοσχεδιασμός είναι κάτι επιθυμητό, από την άλλη καλό είναι να έχετε κάνει μια προετοιμασία με το DJ πριν το γάμο. Να του έχετε πει ποια είναι τα αγαπημένα σας τραγούδια, τι είδους μουσική σας αρέσει, ποια είναι τα μουσικά γούστα των φίλων σας και τι θα πρέπει να αποφύγει. Η συνεργασία με επαγγελματία DJ περιλαμβάνει και αρκετά ραντεβού πριν το γάμο, για να ξεκαθαριστούν όλα αυτά και ο DJ να έχει μπει στο κλίμα. Κάτι που σπανίως συμβαίνει, όταν κάποιος φίλος απλώς σας κάνει τη χάρη να παίξει για λίγες ώρες.

Η ομάδα ενός επαγγελματία DJ αναλαμβάνει στην εγκατάσταση και την απεγκατάσταση του εξοπλισμού

Όλοι όσοι έχουν παντρευτεί δίνουν την εξής συμβουλή. Θα πρέπει το ζευγάρι να έχει συνεργαστεί με άριστους επαγγελματίες, ώστε εκείνη τη μέρα να μη χρειάζεται να ανησυχεί για καμία οργανωτική λεπτομέρεια. Αυτό είναι, φυσικά, αδύνατο αν κάποιος φίλος σας αναλάβει χρέη DJ. Αντίθετα, ο επαγγελματίας DJ αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου μαζί με την ομάδα του και χωρίς καμία ενόχληση σε εσάς την εγκατάσταση του εξοπλισμού του, ενώ κάνει το ίδιο και στο τέλος της βραδιάς, όταν θα είστε υπερβολικά εξαντλημένοι, για να μπορείτε να ασχοληθείτε με τέτοια ζητήματα.

Το επαγγελματικό προφίλ είναι αυτό που κάνει τη διαφορά

Πέρα από όλα τα παραπάνω, η εικόνα του γάμου δημιουργείται και από την εικόνα όσων είναι υπεύθυνοι για αυτόν. Το να έχετε έναν επαγγελματία, ο οποίος θα είναι αφοσιωμένος στη δουλειά του όλο το βράδυ, είναι πολύ πιο ελκυστικό και ασφαλές από κάποιον φίλο ή γνωστό, ο οποίος μπορεί ταυτόχρονα με τα καθήκοντά του να πίνει, να μιλάει με τους καλεσμένους ή να ξεχνάει να αλλάζει τραγούδια.

Εάν καταφέραμε να σας αλλάξουμε γνώμη, η σελίδα Wedding DJs σίγουρα θα σας πείσει να κάνετε την σωστή επιλογή.