Ήρθε η ώρα να επιλέξετε το κτήμα, την αίθουσα ή τον χώρο που θα κάνετε τον γάμο σας και σίγουρα τα κριτήρια επιλογής στο μυαλό σας είναι πολλά πέρα φυσικά της τιμής. Έχουμε ετοιμάσει κάποιες σημαντικές ερωτήσεις βάσει της εμπειρίας μας, που πρέπει να γνωρίζετε ώστε να κάνετε την σωστή επιλογή.

Βρίσκεται κοντά στην εκκλησία που θα παντρευτείτε;

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η τοποθεσία της εκκλησίας σε σύγκριση με την τοποθεσία του χώρου που θα γίνει ο γάμος. Είναι πολύ σημαντικό  να είναι κοντά, θα προτείναμε σε απόσταση όχι μεγαλύτερης από μισής ώρας. Ο λόγος είναι διότι η απόσταση θα κουράσει πολύ τους καλεσμένους, θα καθυστερήσουν όλα να ξεκινήσουν και θα πάει όλο το γαμήλιο πάρτυ χρονικά πιο αργά. Αυτό φυσικά θα το αποφύγετε με ένα κτήμα που έχει δικό του εκκλησάκι μέσα στον κήπο του, αλλά δεν είναι πάντα και το επιθυμητό για προσωπικούς λόγους.

γαμος εκκλησια

 

Ποια είναι η πραγματική χωρητικότητα του;

Προτού κάνετε αυτή την ερώτηση πρέπει να γνωρίζετε έναν εκτιμώμενο αριθμό καλεσμένων στο μυαλό σας και στην συνέχεια να δείτε εάν τους χωράει άνετα στα τραπέζια. Ταυτόχρονα πρέπει να δείτε εάν υπάρχει ο αντίστοιχος χώρος ή χορευτική πίστα για να μπορέσει να χορέψει τουλάχιστον το 50% αυτών. Το μυστικό είναι να μην κλείσετε μία αίθουσα ή κτήμα που θα είναι τεράστιο σύμφωνα με τον αριθμό των καλεσμένων σας, αλλά ούτε και οριακό. Μία μεσαία επιλογή είναι η ιδανική επιλογή.

Ποιες είναι οι επιλογές στο catering;

Στην περίπτωση αυτή συνήθως σας προτείνει ο χώρος δικό του catering που συνεργάζεται ή έχει δικό του catering εντός του χώρου ή σας δίνει την ευελιξία να έχετε το δικό σας. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να κάνετε την ερώτηση και να έχετε οπωσδήποτε την δυνατότητα γευστικής δοκιμής σε έναν γάμο. Γιατί μην ξεχνάτε, ότι ένα από τα πράγματα που θα θυμούνται οι καλεσμένοι από έναν γάμο, είναι το υπέροχο φαγητό.

catering γαμου

Θα έχετε αποκλειστικότητα τον χώρο;

Εάν πρόκειται να κάνετε έναν γάμο με αρκετά άτομα είναι μία πληροφορία που πρέπει να γνωρίζετε οπωσδήποτε. Αρκετοί χώροι και κτήματα διπλο-νοικιάζουν τους χώρους τους κλείνοντας 2 ή και παραπάνω γάμους στην ίδια ή στην διπλανή αίθουσα για να έχουν το μέγιστο κέρδος. Παράλληλα άλλοι χώροι έχουν 2-3 ξεχωριστές αίθουσες που έχουν την δυνατότητα να κάνουν ταυτόχρονους γάμους, οπότε σε αυτό το σημείο πρέπει να γνωρίζετε, εάν η μουσική επηρεάζει την μία την άλλη και εάν έχουν κάτι κοινό, όπως πχ οι τουαλέτες.

 

Μέχρι τι ώρα μπορεί να διαρκέσει το wedding party;

Είναι μία από τις πιο σημαντικές πληροφορίες που βοηθάει όλους τον djs γάμου γιατί εάν έχει χρονικό περιορισμό (πχ η μουσική να κλείσει ή να χαμηλώσει στη 1:00), πρέπει να το γνωρίζετε. Κάποιοι χώροι λόγω ηχορύπανσης είναι υποχρεωμένοι να κλείνουν νωρίς, ενώ κάποιοι άλλοι χρεώνουν έξτρα από κάποια ώρα και μετά, μία πληροφορία που την αναφέρουν μόνο στα ψιλά γράμματα. Γνωρίζοντας αυτή την σημαντική πληροφορία ο επαγγελματίας DJ για γάμο,  μπορεί να έχει μία πλήρη εικόνα του προγράμματος που θα ακολουθήσει κατά τη διάρκεια της βραδιάς.

ωρα wedding party

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξωτερικούς επαγγελματίες;

Ένα σύνηθες φαινόμενο στην Ελλάδα είναι να μην επιτρέπουν εξωτερικούς επαγγελματίες, όπως πχ DJs, barman, photobooth, ορχήστρες, catering κ.α. επειδή έχουν δικούς τους που συνεργάζονται και τους εντάσσουν εντός της συνολικής τιμής. Την τελική επιλογή φυσικά θα την κάνετε εσείς, όμως η ιστορία έχει δείξει ότι δεν μπορεί να συγκριθεί η ποιότητα και το αποτέλεσμα ενός εξωτερικού επαγγελματία που κάνει αποκλειστικά αυτή την δουλειά, σε σύγκριση με κάποιον που προτείνει ο χώρος/κτήμα. Πιθανότατα θα πρέπει να γράψουμε ένα ολόκληρο άρθρο με τις διαφορές και τους λόγους.

intelligent lights dj setup

Τι δυνατότητες στολισμού έχετε;

Τα κτήματα συνήθως προσφέρουν έναν δικό τους στολισμό για όλους τους γάμους. Όμως δεν σημαίνει οτι μπορεί να ταιριάζει με το δικό σας στυλ, οπότε πρέπει να ρωτήσετε τι άλλες δυνατότητες σας προσφέρουν και εάν σας δίνουν την δυνατότητα να τον στολίσετε εσείς ή κάποιος επαγγελματίας.

fairy lights στολισμος δεντρου

Μπορείτε να βρείτε reviews;

Δείτε οπωσδήποτε reviews στο internet συνήθως θα τα βρείτε μέσω Google maps, Facebook, Wedding Wire ή και το site τους. Τα reviews θα σας δώσουν μία καλή εικόνα για την ποιότητα του χώρου ή του κτήματος και είναι εκείνα που θα σας βοηθήσουν να κάνετε την σωστή επιλογή.

Εάν σας βοηθήσαμε και επιθυμείτε να κάνετε ένα αξέχαστο Wedding Party επικοινωνήστε μαζί μας.