Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες επιτυχίας ενός γάμου είναι η διασκέδαση των καλεσμένων. Και όταν λέμε διασκέδαση, δεν εννοούμε μόνο το φαγητό και τις κοινωνικές συναναστροφές. Καλά είναι και αυτά, όμως αυτό που τελικά θα μείνει στον καθένα είναι το αν και πόσο χόρεψε με την ψυχή του. Μία γεμάτη πίστα χορού στο γάμο δεν είναι κάτι καθόλου εύκολο και είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει χωρίς τους κατάλληλους επαγγελματίες. Θα έχετε ένα πλήθος από καλεσμένους διαφόρων ηλικιών και μουσικών γούστων, από τους οποίους ζητάτε να χορεύουν για ώρες, μετά μάλιστα από αρκετό φαγητό.

Ευτυχώς, δεν είναι κάτι ακατόρθωτο, άλλωστε όλοι έχουμε στο μυαλό μας κάποιο γάμο, στον οποίο περάσαμε υπέροχα και δεν σταματήσαμε να χορεύουμε. Για να το πετύχετε, θα πρέπει να συνεργαστείτε με έμπειρους DJs, αλλά και να είστε πρόθυμοι να εφαρμόσετε και οι ίδιοι μερικά μικρά αλλά καθοριστικά μυστικά που θα κάνουν τεράστια διαφορά στη δημιουργία κεφιού.

Κρατήστε σημειώσεις από τον παρακάτω χρυσό δεκάλογο που δοκιμασμένα οδηγεί πάντα στην επιτυχία!

H playlist είναι κατά βάση δουλειά του επαγγελματία DJ

Ένα κλασικό λάθος που κάνουν πολλά ζευγάρια είναι να παρέχουν στο DJ μια εξαντλητική λίστα με αγαπημένα τους τραγούδια και να του ζητούν να την παίξει χωρίς παρεκκλίσεις. Σίγουρα, είναι αναμενόμενο και λογικό να εξηγήσετε στο DJ τα γούστα σας (και για αυτό γίνονται και τα ραντεβού με τους DJs), όμως σας προτείνουμε να του αφήσετε και σημαντικό περιθώριο αυτοσχεδιασμού. Ο επαγγελματίας DJ έχει την εμπειρία να προσαρμόζει την playlist ανάλογα με το κοινό και να κάνει κάθε φορά τις κατάλληλες παρεμβάσεις, για να κρατήσει το κέφι στα ύψη για ώρες. Επιπλέον, γνωρίζει τα trends αλλά και τις προτιμήσεις κάθε ηλικιακής ομάδας, οπότε μπορεί να κάνει ενδιαφέρουσες προτάσεις. Στην τελική, εκτός από τα δικά σας γούστα τεράστιο ρόλο παίζουν και τα μουσικά γούστα των καλεσμένων σας που θα γεμίσουν την πίστα.

 

Καθορίστε τις προσδοκίες σας

Στην επιλογή της playlist αλλά και του χώρου που θα φιλοξενήσει τη δεξίωση του γάμου παίζει μεγάλο ρόλο το να έχετε σαφείς προσδοκίες για το πώς θέλετε να κυλήσει η βραδιά. Αν έχετε μόνο 50 καλεσμένους, θα είναι εκ των πραγμάτων κάπως αδύνατο να είναι συνεχώς η πίστα γεμάτη. Το ίδιο ισχύει αν οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι. Από την άλλη, αν έχετε 300 καλεσμένους, δεν θα πρέπει να ανησυχείτε τόσο πολύ για το πώς θα γεμίσετε την πίστα, αλλά για το πώς θα καταφέρετε να τους έχετε όλους ευχαριστημένους στο τέλος της βραδιάς.

 

Η πίστα πρέπει να είναι σχετικά μικρή και όχι πολύ φωτεινή

Πολλοί χώροι για δεξιώσεις γάμων θεωρούν προσόν το να έχουν μια πολύ μεγάλη πίστα για το χορό, όμως στην πραγματικότητα αυτό μπορεί να είναι ακόμα και μειονέκτημα. Φυσικά, το μέγεθος της πίστας εξαρτάται και από τον αριθμό των καλεσμένων, όμως γενικά καλό είναι να μην αφήνει πολύ χώρο ανάμεσα σε όσους χορεύουν, αφού κάτι τέτοιο θα τους κάνει να νιώθουν άβολα. Το ιδανικό σενάριο είναι μια πίστα ευρύχωρη, για να μην αποκλείσει ορισμένους καλεσμένους, αλλά ταυτόχρονα μαζεμένη, ώστε να θυμίζει club. Σε αυτό θα βοηθήσει και το να μην έχει έντονο φωτισμό, όπως για παράδειγμα πολυελαίους που συναντάμε συχνά. Επιλέξτε στον γάμο σας επαγγελματικά φωτορυθμικά πίστας, που επιτρέπουν σε αυτούς που χορεύουν να εκφράζονται πιο άνετα.

 

Δεχτείτε τα μουσικά αιτήματα των καλεσμένων σας

Το να βάλετε τους καλεσμένους σας στη διαδικασία να μπορούν να επηρεάσουν τη μουσική είναι σίγουρα κάτι θετικό, εφόσον συνεργάζεστε με έμπειρο DJ. Πολλά ζευγάρια φοβούνται ότι ο καθένας θα ζητάει άσχετα τραγούδια και τελικά θα χαλάσει η ατμόσφαιρα. Ο DJ, όμως, ξέρει ποιο από όλα αυτά τα αιτήματα έχει νόημα, για να φουντώσει το κέφι, και ποιο θα πρέπει να αποκλειστεί. Ένα έξυπνο τρικ είναι να ζητήσετε από φίλους και γνωστούς να σας πουν ήδη πριν από το γάμο τι θα ήθελαν να ακούσουν, κάτι που σίγουρα θα αυξήσει τις προσδοκίες τους και θα τους δώσει μεγαλύτερο κίνητρο να συμμετέχουν στο γλέντι.

 

Μη διακόπτετε το κέφι

Το να ανάψει το κέφι χρειάζεται χρόνο και κόπο από το DJ. Θα πρέπει, λοιπόν, να έχετε οργανώσει τη δεξίωση με τέτοιο τρόπο, ώστε να μη χρειαστεί να διακόψετε τη ροή που έχει δημιουργηθεί. Όταν ξεκινήσει η χορευτική μουσική, καλό είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του φαγητού, της τούρτας, των λόγων κλπ.

 

 

Ξεκινήστε δυναμικά

Το πρώτο τραγούδι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην ατμόσφαιρα που θα υπάρξει στο χώρο. Γι’ αυτό, αφιερώστε χρόνο να το συζητήσετε με το DJ και πάρτε πολλές διαφορετικές γνώμες για το θέμα.

 

Το ζευγάρι είναι το παράδειγμα

Ετοιμαστείτε για πολύ χορό, αν θέλετε οι καλεσμένοι σας να σας ακολουθήσουν. Εκ των πραγμάτων, σε ένα γάμο όλοι κοιτούν το ζευγάρι και αυτό είναι που θέτει τον τόνο της βραδιάς. Οπότε, σας συνιστούμε να έχετε ξεμπερδέψει με τις φωτογραφίες πριν αρχίσει ο χορός και η νύφη να έχει ένα ζευγάρι άνετα παπούτσια, για να μη χρειαστεί να κάνει συχνά διαλείμματα λόγω κούρασης.

 

Το τρικ της ομαδικής φωτογραφίας

Κάποιοι από τους καλεσμένους σας θα είναι ντροπαλοί και θα διστάζουν να ανέβουν στην πίστα απλά και μόνο για να χορέψουν. Ένα καλό τρικ, για να τους προσελκύσετε και να τους δώσετε την αφορμή που ψάχνουν, είναι να τους καλέσετε για μια ομαδική φωτογραφία. Συνεννοηθείτε με τον DJ να ακολουθήσει έπειτα ένα χαρούμενο και ξεσηκωτικό τραγούδι και όλα θα κυλήσουν από μόνα τους.

 

Αποφύγετε τα αργά τραγούδια

Μπορεί να έχετε στο μυαλό σας δεκάδες ρομαντικά τραγούδια που αντιπροσωπεύουν τον έρωτά σας, όμως καλό είναι να τα περιορίσετε στο ελάχιστο. Όλοι οι DJ γάμων συμφωνούν ότι τα γρήγορα, χορευτικά τραγούδια είναι το κλειδί για την επιτυχία και πρέπει να αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία της μουσικής.

 

Κλείστε αρμονικά τη βραδιά

Κομμάτι της επιτυχίας της βραδιάς είναι και το να την κλείσετε σιγά σιγά, δίνοντας χρόνο στους καλεσμένους σας να μαζέψουν τα πράγματά τους, να σας χαιρετίσουν εγκάρδια και να βγάλουν μερικές τελευταίες φωτογραφίες. Είναι και αυτό μέρος της δουλειάς, που πρέπει να κάνετε με το DJ, για να ολοκληρώσετε με τον καλύτερο τρόπο ένα αξέχαστο βράδυ.